Všeobecné obchodní podmínky


Pro prodej zboží dodávaného společností OK BOX s.r.o. platné od 1.1. 2001


Tyto všeobecné podmínky platí jako nedílná součást kupních smluv uzavíraných o prodeji výrobků, dodávaných společností OK BOX s.r.o.
Prodávající se zavazuje dodat zboží kupujícímu a kupující se zavazuje zboží převzít a řádně zaplatit.


Dodací podmínky

1. Dodání zboží se uskutečňuje odevzdáním zboží kupujícímu v sídle prodávajícího nebo prvnímu dopravci k přepravě pro kupujícího do ujednaného místa, kam je prodávající povinen zboží odeslat. Vlastnické právo ke zboží přechází na kupujícího úplným zaplacením kupní ceny. Převzetím zboží přechází na kupujícího nebezpečí škody na věci.
2. Pokud se smluvní strany dohodnou na vlastním odběru zboží kupujícím, je kupující povinen odebrat veškeré objednané zboží do 48 hodin po vyzvání prodávajícím. V případě nedodržení lhůty kupujícím prodávající odesílá zboží kupujícímu na jeho náklady jakýmkoliv vhodným způsobem nebo uskladní neodebrané zboží ve skladu prodávajícího a cena tohoto zboží bude navýšena o 0,1% za každý kalendářní den.
3. Prodávající je oprávněn dodat kupujícímu zboží s odchylkou + - 10% oproti množství sjednanému v kupní smlouvě a kupující je povinen takové množství zboží převzít.
4. Prodávající zaručuje dodržení termínu dodání zboží uvedeného v návrhu kupní smlouvy jen v tom případě, že po odeslání návrhu kupní smlouvy obdrží do 4 pracovních dnů přijetí návrhu její potvrzenou kopii, pokud se strany nedohodnou jinak.
5. Prodávající neodpovídá za zpoždění s dodáním zboží způsobené vyšší mocí nebo událostí, která prodávajícímu podstatně ztíží, či znemožní plnit podmínky uzavřené smlouvy – stávka, výluka, válka, požár, epidemie apod. O těchto událostech je prodávající povinen bezprostředně informovat kupujícího a dohodnout s ním náhradní termín dodání.
6. Je-li dodání zboží vázáno na předchozí dodání potřebných podkladů ze strany kupujícího (např. raznice, tisková úprava apod.), a kupující tyto podklady ve stanoveném termínu nedodá, či neodstraní jejich vady, pak prodávající není povinen dodržet sjednaný termín dodání zboží a je oprávněn jednostranně posunout termín dodání zboží, event. odstoupit od smlouvy.
7. Prodávající neodpovídá za škody vzniklé v důsledku vad předaných podkladů.


Reklamace

1. Na dodané výrobky poskytuje prodávající kupujícímu 3 měsíční záruku ode dne výroby zboží. Vadné zboží uplatňuje kupující u prodávajícího písemně reklamačním zápisem, jehož součástí jsou příslušné dodací listy, průvodky palet, důkazy svědčící o nekvalitě výrobků a návrh kupujícího na vyřízení reklamace. V případě reklamace zjevných vad způsobených transportem, je povinen kupující předložit zápis o škodě, podepsaný řidičem převážejícím zboží.
2. Zjevné vady (porušení obalů, nesoulad množství nebo druhu s dodacím listem) musí kupující uplatnit ihned, nejpozději do 5 dnů od splnění smlouvy prodávajícím. Skryté vady uplatňuje kupující ihned po jejich zjištění, nejpozději do konce záruční doby. Prodávající se zavazuje vyjádřit ke každé reklamaci do 14 dnů po obdržení reklamačního zápisu.
3. Na výrobky z vlnitých i hladkých lepenek je poskytnuta záruka v délce 6 měsíců za předpokladu, že tyto výrobky se skladují ve větratelných skladech, které jsou kryté a suché. Dále je nutná ochrana před sálavým teplem, zemní vlhkostí a povětrnostními vlivy. Jsou nevhodné extrémní výkyvy teploty. Proto, aby si výrobky zachovaly své fyzikální vlastnosti, by měly být skladovány v teplotním rozmezí od + 5 stupňů C do 25 stupňů C, vlhkost vzduchu by neměla překročit 50%.
Balení


Zboží je baleno na paletách nebo v jiných dohodnutých obalech. Ceny těchto palet, event. jiných obalů budou účtovány zároveň se zbožím, pokud nejsou s kupujícím dohodnuty jiné podmínky. Kupující má možnost tyto obaly nepoškozené vrátit do 2 měsíců a vyfakturovat prodávajícímu za původně zaplacenou cenu. Toto se nevztahuje na případy jednorázových palet.

 

 

  • slide_1.jpg
  • slide_2.jpg
  • slide_3.jpg
  • slide_4.jpg